5 maj 2014

YllebroderiUnder hösten och våren har jag gått på HV skolas kortkurs i konstsömnad-grund. Louise Sjödahl har navigerat oss på torsdagar med en ängels tålamod. Det har verkligen varit roligt och lärorikt.Från min skiss som jag gjorde med akvarellfärger kopierade jag en svart-vit kopia.
Därefter så ritade jag konturerna på OH-plast.
Sen var det dags att föra över på tyg. Jag la OH-plasten som jag sylat små, små hål i på ylletyget och sedan "smörade" ut en lite tjockare vit textilfärg.
När det roliga var "över", broderandet, så skulle det spännas. Det var ett hopdraget tygstycke som till sist fick tillbaka sin form. Magiskt!Så här såg det ut från början av monteringen...…sen började marsman få form…Till sist, klar!


Och så här blev insidan.Jag rekommenderar alla som har möjlighet att gå kortkurser på HV skola. Titta in här, det kan finnas platser kvar och det finns mycket mer än broderi att välja på.Lena
4 kommentarer:

 1. Så snygg den blev! Jag har fått se en smygtitt av den för en bekant på hemslöjden hade varit på HVs utställning och berättade och visade bilder för mig om en vacker marsma. När jag såg den förstod jag att det var din :)

  SvaraRadera
 2. Anonym5/06/2014

  Vilken fin marsma! Jag håller på och samlar uppgifter om marsmor till ett blogginlägg. Har du gjort modellen själv, ingick den i kursen eller har du ritat av någon annans marsma? Svara gärna till textilainslag(at)tele2.se. Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Modellen har jag gjort själv, även blommorna. Uppgiften var att vi skulle göra ett yllebroderi som vi sedan skulle montera. Jag hade en avlång bit ylletyg som kommer från en gammal frack och blev över efter det att jag klippt ut ett livstycket till min Järvsödräkt. Sen ville jag prova olika stygn och även olika garner för att se vad som händer. Så utifrån det blev det en marsma. //Lena

   Radera
 3. Ylleprick, du är för go du. För er som inte vet vem ylleprick är så är det -med nål och tråd. Dessutom så är Ylleprick min hjälp med blogg och instagram, bara så ni vet!
  /Lena

  SvaraRadera