7 maj 2014

Möten

Jag minns inte exakt när det var i vintras som jag mötte det här garnet från Alice Lund Textilier AB i butiken Svensk Hemslöjd på Norrlandsgatan i Stockholm. Så otroligt vackra, kunde inte gå hem utan att handla med mig några härvor.Det är Wålstedts spinneri som spinner och färgar garnet. Det kallas för UllMa Gobelänggarn. Spunnet av ryaull och det är 2-trådigt.
Åsa Magnusson som är textilkonstnär, men även arbetar i butiken Svensk Hemslöjd, berättade allt det här för mig idag när jag var förbi och frågade om garnet.Ur den här tråden drog jag ur en fiber som var 16 cm lång. Dessutom vet jag att fåren är svenska och ullen är sorterad med stor omsorg för hand. Men det slutar inte här, garnet är specialinfärgat till Helena Hernmarcks vävar. Så nu går jag omkring med sockor vars garn kanske finns med i någon av Hernmarcks vävar…Mönstret till mina Gladys hittar du här och det är inspirerat av Guernseys fiskartröjor.Så här ser boken ut. Den kom ut på -70-talet och finns nu i nytryck. 


Lena2 kommentarer:

 1. Wow häftigt. Det är något särskilt med produkter av bra kvalitet och historia bakom. Sockorna är ju så fina att jag inte skulle våga använda dem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir det "lite mer" då. Och jag tror att de blir bara blir finare och finare när de används.
   /L

   Radera