9 november 2014

Så blev den klar till sist, koftan i Geilsk bomuld.

I mönstret så rekommenderar hon att man ska sticka varje del för sig och sedan sy ihop delarna.
Det har jag inte gjort, dels för att det är svårt att få smidiga sömmar på barnkläder och dels för att jag inte tycker om att montera i onödan.


Nu sitter knapparna i koftan och inte bredvid som det gjort allt för länge.


Markörer för ökningar.


Jag brukar inte få "ränder" vid stickorna men i det här garnet blev det så trots olika sätt att hålla i garnet vid stickbytet.


Knapphål


Axel och ärm från rätsidan, axeln ihopstickad och ärmen med upplockade maskor.


Sett från avigsidan.


Avigsidan med "sidsömmen".


Ärmens avigsida utan söm.


Ytmönstret är enkelt och gör sig så fint i det här garnet.


Koftan är stickad i stl 2 år men jag förlängde ärm och bål för att den blivande ägaren ska kunna ha den lite längre. Det tar ju sin lilla tid att sticka dessa små plagg. Garnmängden stämde bra överens med angivelsen i mönstret och det är en fiffig lösning vid halsringningen. Dessutom var den enkelt att sticka fram och bakstycke i ett och inte besvärligt att sticka ärmen upp ifrån och ner.

/Lena

2 kommentarer:

  1. Fin liten kofta! Geilsk Bomuld är mjukt och trevligt, men jag hade också problem med ränder mellan strumpstickorna när jag stickade en tröja till mig själv. Bytte till magic loop efter ett tag och då blev det bra. Tvättade tröjan och trodde att ränderna skulle gå bort, men de blev i stället ännu tydligare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag ska pröva magic lopp nästa gång. Garnet är precis som du skriver mycket behagligt att sticka, så nu funderar jag på att sticka en kofta till mig själv. /Lena

      Radera