24 mars 2016

Glad Påsk
Det här är mina Påskrissockor som jag stickade för lääänge sedan, men jag blir lika glad varje gång jag tar på mig dem. 
Mönstret har Tank Kofta gjort och det hittar du här.

/Lena

15 mars 2016

Present till svärmor.

Min svärmor fyller 75 år och jag har stickat en sjal till henne. Jag har stickat denna modell en gång tidigare då min mormor fyllde 90 år, mönstret finns på ravelry och heter "Latte e Miele". Sjalen är väldigt snabbstickad och mönstret är superbra. Denna gång fick det bli en lite mer somrig variant så jag har stickat den i Line från Sandnes Garn, det är en blandning av bomull, lin och viscose. Garnet är ett av mina absoluta favoritgarner allra helst nu när det börjar närma sig varmare tider. Jag har nu en tröja på stickorna i samma garn och har stickat flera plagg i det.

Den oblockade sjalen....


Här är den blockad...

Jag vill ge bort sjalen i något annat än presentpapper och bestämde mig för att sy en tygväska att lägga den i och som sedan kan användas till annat. Jag är inte särskilt bra på att sy men fick iaf ihop denna väska.


Så här ser den ut inuti, den fick en liten ficka också...


Hoppas hon blir glad...


När jag ändå hade symaskinen framme blev en väska som jag började på för ca. 13 år sedan också klar.


Det är rätt kul att sy men inte riktigt lika praktiskt som att ta fram stickningen som man kan sitta med vart man vill. Ska definitivt sy mer ändå, jag har en klänning på gång men den är så mycket mer komplicerad  än en tygpåse.

/Malin

14 mars 2016

Jag samlar på...


Här om dagen lade Slöjd i Väst ut en en bild på Instagram med trådrullar, många sådan och frågade:
-Vad samlar du på?

Jag samlar på mycket, alldeles för mycket skulle Feng shui-kunniga säga men jag är lycklig i mitt samlande. Här på bilden är ett axplock av alla mina färg/garnkartor.
Det är en njutning att plocka fram pärmen med alla garnprover och börja planeringen inför ett nytt projekt.

/Lena

12 mars 2016

Hjälp med vardagsbestyr


Jag håller på att strukturera lite bland mina textiler. I en påse så hittade jag det här projektet. En kofta i garn från Bergå, gamla Bergå. Nu är koftan snart upprepad och ska en sväng till frysen för att kunna eliminera evt skadedjur som kan "boat" in sig. 
Koftan saknade bara en ärm men kunde inte stickas färdig för 26 år sedan. 
Anledningen till att den aldrig blev klar var att jag fick hjälp av en ung herre med tvätten vid ett tillfälle - han har alltid varit tjänstvillig :-). 
Jag tvättade tygblöjor på 90 ° och ynglingen tvättade mitt vinröda 1-trådiga nystan i samma tvätt. Resultatet blev rosa tygblöjor och en perfekt tovad ullboll. 
Numer har sonen god koll på vad som är handtvätt och vad som går att maskintvätta.

Nördic knitting har 2 podd-avsnitt om ull som ni kan hitta här och här. 
Jag blir riktigt glad av att höra om all kunskap som finns.

/Lena

10 mars 2016

Efterlängtad kvällsnjutning


Det var ett tag sedan jag kunde slå mig ner i soffan med min stickning och lyssna till ett podd-avsnitt med Nördic Knitting.

Mm…det ska inte få gå så här lång tid till nästa gång.


/Lena