20 oktober 2014

Virkad krage med stjärnmönster!

Här har jag gjort en snabbvirkad krage med stjärnmönster i Garnstudios nya garn Cloud, garn och mönster är inhandlat på Litet Nystan . Perfekt som present om man har ont om tid.
/Malin


15 oktober 2014

Myströja färdig!

Har spontan-stickat en mysig varm tröja i ett alpaca-blandat garn från Lana Grossa, Alta Moda Alpaca. Tröjan är stickad uppifrån och ner efter mina mått och för att göra den lite roligare så la jag till en bit mörkgrått längst ner på ärmen.

Duktiga Lena kom förbi idag och tog lite bilder…
/Malin

4 oktober 2014

Italien

Jag har varit en tur till Florens, synonymt med konstens Mecka.
I planeringen var det att besöka Palazzo Davanzati där det bl.a. finns en stor samling av sydda spetsar. Tyvärr blev det inte av eftersom den var flyttad för renovering efter stormen den 18 sept.
Men av en slump så hittade jag en tapet, flera meter lång, som är daterad år 1336 på museet Accademia.
Bilderna är inte vackra för de är tagna genom en glasmonter.

På museet hade de även en stor samling av fina böcker.Det fanns en avdelning för äldre instrument.Här ser du hur självaste mästaren Stradivari har använts sig av broderimönster för att smycka ut ett stall


Huvudattraktionen på Accademia var förstås David, huggen ur ett stycke marmor av självaste Michellangelo.


En annan huvudattraktion för turister i Florens är Cattedrale dl Maria del Fiore med tillhörande dopkapell - Battistero. Här hittar man hur mycket inspiration som helst för broderi. 


En av portarna till dopkapellet hade 10 st bronsgjutningar


Sen går det bara inte att missa den stora samling av konst på Galleri Uffizi.  
 Medusa med ormarna på sitt huvud tycker jag riktigt häftig.


En av de mest kända broarna i Florens, allmänt kallad Guldbron, har samlat små butiker med bara försäljning av guldsmycken. Beslaget är från en av butikernas luckor som används vid stängning för kvällen.


Ett litet axplock från det italienska språkets vagga.

/Lena